Одсек за пословне студије Блаце – 65 година рада и постојања

Поштовани студенти, алумнисти и пријатељи Академије,

част нам је да вас позовемо на прославу поводом дугих и успешних 65 година рада и постојања Одсека за пословне студије Блаце.

Свечана академија одржаће се у четвртак, 21. септембра 2023. године, са почетком од 13 часова у Културном центру „Драинац“ у Блацу. Свечаности ће присуствовати представници Министарства просвете и локалне самоуправе, као и учесници 1. Међународне научне конференције ICEMIT 2023, коју истог дана отварамо поводом јубилеја Одсека.

Биће нам задовољство да уз наступе музичке школе „Корнелије Станковић“ из Прокупља и КУД-а „Драинац“ из Блаца, ову значајну годишњицу прославимо заједно!

Учешће професора нашег Одсека на XXIII Симпозијуму друштва медицински сестара и техничара NAUZRS

Професори Одсека за медицинске студије су учествовали на XXIII Симпозијуму друштва медицинских сестара и техничара НАУЗРС, који је одржан у периоду од 16. до 17. септембра 2023. године у Сокобањи са темом: Тромбоемболизам савремени терапијски приступ, улога медицинских сестара.

Еразмус повеља – Топличка академија струковних студија Прокупље

Европска комисија је доделила Топличкој академији струковних студија Еразмус повељу за високо образовање (Erasmus Charter for Higher Educatiin-ECHE) за период од 2021. до 2027. године.

Еразмус повеља пружа основни оквир квалитету европске и интернационалне сарадње и садржи основне принципе које високошколска установа мора да поштује да би могла да учествује у пројектима Еразмус+ програма.

Повеља коју је ТАСС добила пружа могућност за реализацију мобилности студената, наставника и запослених у циљу учења, обављања стручне праксе, извођења наставе или усавршавања на некој од високошколских установа или организација у земљама ЕУ и пуноправних чланица Еразмус програма. Повеља даје и могућности апликације и реализације пројеката који су финансирани у оквиру Еразмус+ програма.

Еразмус повеља даје могућност свим студентима и запосленима да максимално искористе програме које пружа Еразмус+.

Еразмус повељу – Топличке академије струковних студија можете погледати ОВДЕ

III КОНФЕРЕНЦИЈА О АГРОТУРИЗМУ-АГРОТОП 2023

     У организацији Топличке академије струковних студија, Одсека за пољопривредно-прехрамбене студије Прокупље успешно је одржана трећа по реду конференција о агротуризму са међународним учешћем – АГРОТОП 2023.

     Први дан – 11.07.2023. године, обележило је отварање конференције и усмена презентација одабраних радова из пет секција: агротуризам, биљна производња, анимална производња, прехрамбена технологија и заштита биља.

    Конференцију је отворио председник Топличке академије струковних студија, др Звонко Златановић, проф., а затим су се присутнима обратили Милена Петровић, Градски већник за пројекте Града Прокупља и Симон Симоновић, директор Туристичке Организације Прокупље.

     Другог дана конференције одржана је постер презентација радова, а затим смо са нашим драгим гостима посетили винарију Доја и Народни музеј Топлице у Прокупљу.

     Захваљујемо се свим гостима, учесницима и предавачима, који су својим присуством увеличали овај значајан догађај и својим предавањима приближили многобројне значајне аспекте агротуризма.

Представници Топличке академије струковних студија на састанку у организацији Регионалног челенџ фонда (Regional Challend Fund)

Данас су представници Топличке академије струковних студија присуствовали састанку који је организовао Регионални челенџ фонд. На састанку су имали прилике да се упознају са могућностима и бенефитима које овај фонд нуди.

Регионални челенџ фонд је финансијски механизам који подстиче запошљивост младих пласирајући грантове у опрему и инфрасктруктурне радове у образовним установама. Циљ је да се подрже оне образовне установе из региона Западног Балкана које имплементирају стручне или дуалне програме, на свим нивоима, у партнерству са компанијама и пратећи потребе привреде.

Топличкој академији струковних студија додељена повеља на 61. Сусретима лекара Топлице

Поводом 61. Сусрета лекара Топлоце, одржана је стручна трибина и промоција књиге „Путевима модерне српске медицине од 1912. до 1941.“ аутора Славице Поповић Филиповић. Тим поводом је Српско лекарско друштво Прокупља доделило повељу за успешну сарадњу Топличкој академији струковних студија.

Изузетна нам је част и задовољство што је председник Топличке академије, др Звонко Златановић, проф. присуствовао овој свечаности, и што је у име Топличке академије примио повељу као знак наше успешне сарадње. Захваљујемо се организаторима на позиву и надамо се да ћемо заједно наставити да афирмишемо развитак здравства у Топлици.

Прилог овог догађаја можете погледати ОВДЕ

Професори Одсека за струковну медицину, Топличке академије у Јутарњем програму РТС-а

Професори Топличке академије струковних студија са Одсека за струковну медицину су гостовали у Јутарњем програму РТС-а, и представили резултате и предстојеће планове Академије.

Захваљујемо се екипи Јутарње програма на одличној сарадњи и пруженој могућности да представимо Топличку академију струковних студија.

НА ОДСЕКУ ЗА ПОСЛОВНЕ СТУДИЈЕ БЛАЦЕ, СВЕЧАНО УРУЧЕНЕ ДИПЛОМЕ 65. ГЕНЕРАЦИЈИ СТУДЕНАТА

Свечано уручење диплома одржано је 09.06.2023. године студентима који су завршили основне, специјалистичке и мастер струковне студије.

Прилог свечано уречених димлома можете погледати ОВДЕ

Одсек за пословне студије Блаце је државна школа са традицијом у образовању кадрова економске и информатичке струке дугом преко 65 година. 11 студијских програма Одсека акредитовани су од стране надлежних органа Републике Србије у складу са Законом о високом образовању. Ова образовна установа, током 65 година рада, одшколовала је 10550 студената. Ове године је 400 студената преузело своје заслужене дипломе на основним, специјалистичким и мастер струковним студијама.

Дипломе о завршеним основним, специјалистичким или мастер струковним студијама уручене су за 400 младих академских грађана, а ове године је Бојана Савић студент генерације. Стручни кадар Одсека за пословне студије Блаце је претходних месеци обилазио градове у Србији и средње школе у њима како би потенцијалним студентима представили предности струковних студија и пружили све информације о упису на студијске програме Одсека за пословне студије Блаце.

Одсек за пословне студије Блаце потписао Уговор о међународној сарадњи са Факултетом за туризам и угоститељство Охрид, Универзитета “Св. Климент Охридски”

Дана 1. јуна 2023. године професори Одсека за пословне студије Блаце, Топличке Академије струковних студија, посетили су Факултет за туризам и угоститељство Охрид, Универзитета „Св. Климент Охридски“ и потписали споразум о међународној сарадњи у области наставног процеса, научно-истраживачког рада, издавачке делатности, размене студената и осталих видова сарадње.

Испред Одсека, потписивању споразума присуствовали су др Горан Перић, др Марко Гашић, др Ивана Нешић и Јована Анђелковић. Захваљујемо домаћинима на срдачном пријему и успешној сарадњи.