4. Конфереција о Агротуризму – „AGROTOP 2024“

4. Конфереција о Агротуризму „AGROTOP 2024“  са међународним учешћем има за циљ да окупи научнике и стручњаке како би презентовали своје најновије резултате, истраживања и идеје из области туризма, зелене пољопривреде и производње хране. Назив 4. Конференције је Зелена пољопривреда у функцији заштите животне средине.

Опширније детаље можете погледати на следећем линку: ОВДЕ

Посета регионалног сајма образовања-NOUFEST у Ћуприји

Наставници и студенти Топличке академије струковних студија су презентовали студијске програме и своје Одсеке на Регионалном сајму образовања -NOUFEST у Ћуприји.
Захваљујемо се организаторима на позиву и одличној организацији

Erasmus+ пројекат SKILLS4Water

Erasmus+ пројекат SKILLS4Water који се реализује на Универзитету у Нишу настоји да унапреди интеграцију меких вештина у високом образовању.
У оквиру првог тренинга који је организован на Универзитету у Нишу, др Ивана Нешић, професор Топличке aкадемије струковних студија је позвана да учествује као један од панелиста на округлом столу под називом ”Додатне предности европских пројеката за развој меких вештина”. Поред тога, представила је пројекат ESSEFT који имплементира Топличка академија струковних студија.

Промоција књиге „Дрвене лутке“ аутора Ђорђа Митровића

У четвртак, 07.03.2024. годуне, у амфитеатру Топличке академије струковних студија одржана је промоција књиге „Дрвене лутке“ која представља аутобиографију младог писца Ђорђа Митровића. Ђорђе је завршио мастер студије на Одсеку за пољопривредно-прехрамбене студије у Прокупљу и стекао звање мастер струковни инжењер пољопривреде за фитомедицину.

Обележевање међународног дана ретких болести

На иницијативу Европске асоцијације удружења оболелих од ретких болести (www.eurordis.org) већ петнаест година за редом, 28. фебруара обележава се Међународни дан ретких болести. Тим поводом интензивирају се активности у циљу упознавања јавности са проблемима и изазовима са којима се срећу оболели од ретких болести и њихове породице.
Са циљем да дамо подршку оболелима од ретких болести, на нашој Академији организована су предавања која треба да укажу на то да се уз адекватну здравствену и социјалну подршку може омогућити бољи квалитет живота особама са овим болестима.
Предавањима је присуствовао и наш бивши студент, Ђорђе Митровић, који је радо са нама поделио изазове са којима се свакодневно сусреће као неко ко има ретку болест.
Захваљујемо се Ðорђу и свим студентима који су подржали нашу иницијативу и узели учешће у предавањима!

На следећим линковима можете погледати опширније 

Промоција Такмичења за најбољу технолошку иновацију (НТИ 24) у Прокупљу

У Свечаној сали Скупштине Града Прокупља, а у организацији начелника Топличког округа Златана Миљковића, одржана је презентација државног пројекта националног Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији (НТИ 24).
Презентацију је одржао координатор Министарства науке, технолошког развоја и иновација проф. др Драган Повреновић.
На скупу су поред средњих школа Топличког округа, присуствовали и представници Топличке академије струковних студија.

Међународни дан ретких болести

28. фебруара обележава се Међународни дан ретких болести са циљем пружања подршке оболелима широм света. Тим поводом студенти наше Академије су ове године за вас припремили интересантна предавања. Видимо се 28. фебруара од 15 часова у амфитеатру Академије.

СВИМ ВИНОГРАДАРИМА ЖЕЛИМО СРЕЋНУ СЛАВУ СВЕТОГ ТРИФУНА

Резањем првог чокота винове лозе у Топличким виноградима и ове године обележен је празник Свети Трифун!

Изузетна нам је част и задовољство што смо били део овог значајног празника за све виноградаре, па и наше драге сараднике у Топличким виноградима.

Орезивању су присутвовали наши студенти са професорком Душицом Ћирковић, чиме је означен почетак радова у виноградима, као и почетак још једне године, за коју се надају да ће бити још роднија и успешнија. Пресечен је славски колач и први чокот заливен вином.

СВИМ ВИНОГРАДАРИМА ЖЕЛИМО СРЕЋНУ СЛАВУ СВЕТОГ ТРИФУНА, НЕКА ВАМ ГОДИНА БУДЕ РОДНА И БЕРИЋЕТНА!

ОБАВЕШТЕЊЕ – „Дан државности“

Обавештавају се студенти и запослени у Топличкој академији струковних студија у Прокупљу да Академија неће радити дана 15.02.2024. и 16.02.2024. године (четвртак и петак) због државног празника „Дан државности“.